Turystyka
Wybieramy się na grilla!

Wakacje to czas, który można wykorzystać na przykład do zrobienia grilla ze znajomymi lub rodziną. Jest to świetny pomysł na spędzenie czasu w miłym gronie oraz przy dobrym jedzeniu. Wiele osób mimo długich tradycji w grillowaniu ma problemy z jego rozpalaniem. Jest to na tyle kłopotliwe, że musimy nieraz spędza długie minuty zanim ogień zacznie się palić i dostatecznie rozpali węgiel. Pamiętajmy, że jedzenie grilluje się nie na ogniu, ale na żarze, który powstaje poprzez wypalenie paliwa. Jeżeli używamy rozpałki chemicznej to musimy pamiętać, żeby ją wypalić zanim zaczniemy pieczenie. W innym razie będziemy mogli narazić się na przedostanie substancji szkodliwych do pożywienia. Jest to skrajnie niebezpieczne i dlatego nieraz jest poczekać nieco dłużej a mieć przynajmniej pewność, że wszystko będzie takie jak należy.

Brak grilla nie jest żadną przeszkodą (sxc.hu)

Brak grilla nie jest żadną przeszkodą (sxc.hu)

Grill gazowy

Jeżeli nie mamy cierpliwości do rozpalania grilla to możemy zainwestować w taki, który zasilany jest gazem. Jest to znacznie lepszy sposób, który pozwoli nam na grillowaniu zaraz po jego załączeniu. W ten sposób nie stracimy zbyt wiele, ponieważ w dalszym ciągu potrawy będą smakowały w podobny sposób. Jeżeli chcemy nadać jedzeniu odpowiedniego aromatu to będziemy mogli dodać kilka gałązek do węgla. W ten sposób leśny aromat przeniknie do naszego jedzenia i da mu niepowtarzalny aromat. Pamiętajmy, że na świeżym powietrzu mamy znacznie większy apetyt więc upewnijmy się, że zabierzemy ze sobą wystarczającą ilość jedzenia.

About the author

Related Post

1 komentarz

  1. Krystian

    Marzę o tym, aby zjeść coś przepysznego z grilla.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *